kronika190215

m1

Golfrestaurangen 15 februari 2019


Från vårt Årsmöte den 15 februari 2019 kan meddelas att detta avhölls på Golfrestaurangen i Hässleholm. Lokalen var tillräckligt stor för oss och med råge, eftersom det numer inte är så många själar kvar föreningen – 54 stycken. Iklädda i gå-bort-stassen och sedvanliga goda humöret gick vi till bords för att tjafsa om snart sagt ingenting. ”Nämnden-mannen” och hans kvinnor hade utfört ett gediget arbete genom att förbereda agendans utformning med svar, refererat till tidigare möten, så jag var personligen angenämt belåten, för det gick verkligen undan. Vår Vise Ann-Christine, höll hårt i tyglarna för att komma kvickt igenom det mest väsentliga och det gick som sagt undan. Sina kamrater hade hon tydligen trimmat till snabba och bra beslut. Så snabba att hon höll på att själv komma på efterkälken. Jag förstod henne; Här ska det inte velas. Vi medlemmar var således piskade till att hålla koncentrationen på topp och därmed basta. Snabbare än såhär har aldrig ett årsmöte avhandlats.

Nämndens val av underhållare föll på pigga och söta Vanessa Sundblad. Kunde inte blivit mer lyckat. I kväll blev hon ensam att dra hela lasset men gjorde det med hjälp av sin långa och välmeriterade rutin. Hon har som bekant begåvats med ett kvitter som kan göra en sångtrast grön av avund över hela skruden.

Nu medan jag kommer ihåg; är hon numera också engagerad i kommunens nya giv – Musikförskolan ”Noten”, som verkar vara ett nöjsamt forum för småpluttar från 1 år och uppåt, om jag förstod Vanessa rätt från vårt samtal.
Hennes repertoar denna afton var skön och lättsmält.

”Visa från Utanmyra” av Jan Johansson tillhöra en av hennes många visfavoriter vet jag.

En annan ”För kärlekens skull” av Ted och Kennet Gärdestad är i hennes bearbetning från scen något man aldrig vill hon skal sluta sjunga!

Vidare en gammal goding, som Lill-Babs en gång i tiden (i min tid alltså).”Vänta inte med att älska förrän du blir gammal”.
Tack också Vanessa för The Real Group´s Anders Edenroths fina ”Ett liv för mej är ett liv för dej”.

Som avslut i Medley´t var successen fullbordad – så håll tillgodo med:
Ä du kär i mig ännu Klas-Göran
Vi här bak i bilen
Mamma är lik sin mamma

Får man ta hunden med sig in i himlen
Sånt e livet

Före förhandlingarna kunde vi moppa i oss en läcker kalvfilé med sagolika tillbehör – allt av en myckenhet. Det vattnas fortfarande i min mun två veckor efteråt vid blottad tanke!

Tusen tack alla för trevligt.

Sven

Ja vi fick kaffe o tårta åsse.